Criza vârstei de mijloc – Cele mai importante semne ale crizei vârstei de mijloc

 Criza vârstei de mijloc – Cele mai importante semne ale crizei vârstei de mijloc
Distribuie stirea pe

  • Ioana Marinescu este consilier acreditat pentru dezvoltare personală și trainer. De la începutul anului 2021, este coach-asistent în cadrul grupului de suport pentru divorț, un program de sprijin prin metoda coaching-ului, unde asistă și consiliază persoane care trec prin trauma divorțului. Mai multe despre Ioana Marinescu, pe pagina de autor.

Criza vârstei mijlocii a fost inițial utilizată pentru a descrie perioada vieții în care adulții tind să „își ia în calcul moartea”. Cu alte cuvinte, fenomenul poate fi puțin mai complicat decât modul în care este adesea descris – ca perioada în care oamenii își descoperă hobby-uri noi, pleacă în vacanțe, fac gesturi extravagante, divorțează. Este, de fapt, o luptă cu conștientizarea ideii de iminență a morții.

Această conștientizare devine importantă atunci când ne confruntăm cu probleme de sănătate, trăim o tranziție majoră, atingem o piatră de hotar sau pierdem o persoană dragă. Vârsta de mijloc este o etapă în care adulții simt un impuls de a realiza și de a crea mai mult sens în viața lor decât de obicei, dar care îi poate și predispune la probleme de sănătate emoțională, cea mai frecventă fiind depresia.

Vârsta de mijloc reprezintă o oportunitate de a ne reajusta obiectivele și de a face pace cu trecutul. De multe ori întrebarea „sunt suficient?” se află în centrul acestei etape a vieții. Când cineva nu poate răspunde la această întrebare într-un mod onest și vulnerabil, este posibil să se instaureze o stare de haos.

Semne ale crizei vârstei de mijloc  Modificări de greutate

Specialiștii avertizează că o criză a vârstei de mijloc are adesea trăsături similare cu depresia, una dintre ele fiind modificări drastice ale greutății. Asociația Americană de Psihologie enumeră, de asemenea, creșterea sau pierderea în greutate ca fiind unul dintre numeroșii factori care pot indica o criză emoțională. Pentru a descoperi care este cauza oscilațiilor de greutate, este important să identifici dacă mai există și alte simptome asociate.

Apatie

Pierderea bruscă a interesului sau entuziasmului pentru lucruri normale și care obișnuiau să ne bucure este de asemenea un semn al crizei vârstei de mijloc. Apatia adaugă un strat mai profund și mai complicat unei crize de mijloc, deoarece poate afecta și disponibilitatea unei persoane de a căuta ajutor în exterior.

Oamenii care se confruntă cu stări de apatie ar trebui …..

 » Continuare


Distribuie stirea pe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0