Cum a ajuns Facebook să fie nociv pentru societate. Avertisment asupra efectelor „metaversului”

 Cum a ajuns Facebook să fie nociv pentru societate. Avertisment asupra efectelor „metaversului”
Distribuie stirea pe

Facebook este nociv pentru societate, este părerea majorității americanilor, în timp ce Frances Haugen își exprimă îngrijorarea față de planul lui Mark Zuckerberg. Fosta angajată Facebook avertizează că metaversul va permite Facebook să-și spioneze utilizatorii.

Aproximativ trei sferturi dintre adulți cred că Facebook înrăutățește societatea americană, arată un nou sondaj CNN realizat de SSRS. Aproximativ jumătate dintre cei chestionați spun că știu pe cineva care a fost convins să creadă într-o teorie a conspirației din cauza conținutului postat pe Facebook.

Sondaj CNN: Trei din patru americani cred că Facebook dăunează societății

Potrivit sondajului, majoritatea americanilor (76% dintre cei chestionați) sunt de părere că rețeaua socială are efecte negative asupra societății. Chiar și utilizatorii frecvenți, cei care intră pe Facebook de cel puțin câteva ori pe săptămână, (70% dintre cei chestionați) cred că rețeaua socială este dăunătoare societății americane. 

Deși majoritatea partidelor spun că Facebook face mai mult rău decât bine, acest sentiment crește în rândul republicanilor (82%). Cu toate acestea, printre cei care cred că Facebook dăunează societății, 55% spun că modul în care unii oameni folosesc Facebook este de vină, în timp ce 45% sunt de părere că de vină este modul în care este condus Facebook.

În general, aproximativ o treime dintre cei chestionați, inclusiv 44% dintre republicani și 27% dintre democrați, spun atât că Facebook dăunează societății americane, cât și că Facebook este mai vinovat decât utilizatorii săi.

De asemenea, aproximativ jumătate dintre americani, 49%, spun că știu pe cineva care a fost convins să creadă într-o teorie a conspirației din cauza conținutului de pe Facebook. Acest număr este mai mare în rândul americanilor mai tineri: 61% dintre adulții sub 35 de ani spun că știu pe cineva care a adoptat o teorie a conspirației din cauza conținutului de pe Facebook, comparativ cu doar 35% dintre cei de 65 de ani sau mai mult.

Facebook se confruntă cu o nouă criză ca urmare a lansării Facebook Papers, un set de documente interne ale companiei care pune Facebook într-o lumină proastă. Documentele demonstrează cum compania era conștientă că a provocat polarizare în numeroase țări, că a înlesnit dezinformarea oamenilor și nu a reușit să oprească o violență de limbaj ce a dus la incitare și apoi la atacarea Capitoliului, în 6 ianuarie. Ca urmare, mai multe țări, inclusiv Uniunea Europeană, au cerut mai multe informații de la Facebook cu privire la practicile sale și amenință industria tehnologică cu noi reglementări.

 » Continuare


Distribuie stirea pe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0