Unde nu s-au înţeles PNL, PSD şi UDMR.  Rareş Bogdan: „Nu renunţăm la cota unică”. Creşterea pensiilor şi înfiinţarea unor ministere noi, punctele comune

 Unde nu s-au înţeles PNL, PSD şi UDMR.  Rareş Bogdan: „Nu renunţăm la cota unică”. Creşterea pensiilor şi înfiinţarea unor ministere noi, punctele comune
Distribuie stirea pe

Liderul PNL a precizat că pensiile ar putea fi mărite cu până la 11% de la începutul anului viitor, după cum s-a decis în discuţiile cu social-democraţii pe programul de guvernare alături de PNL şi UDMR, însă trebuie să fie găsită o variantă care să nu afecteze bugetul.

„Pe de o parte, sunt propuneri pe care le putem înţelege, de creşteri de pensii, alocaţii, de înfiinţări de ministere, sigur că noi nu am exclus niciodată şi nu am blocat creşterile de alocaţii, pensii, dar le facem în limita veniturilor bugetare existente şi prognozate. Nu putem să anunţăm acum, să fie un concurs de populism, cine cât la sută creşte pensiile şi salariile, şi alocaţiile pentru copii.

Astăzi nu există aceşti bani. Putem să ne gândim. Noi am anunţat o creştere iniţială de 7% care era indexarea din 1 ianuarie, putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10-11%, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie. Cert este că se va putea discuta despre asta”, a spus Rareş Bogdan joi, la Parlament.

Minister pentru Diaspora

În ceea ce priveşte propunerea UDMR privind înfiinţarea unui Minister al Familieri, Rareş Bogdan a spus că este o propunere „interesantă” şi a precizat că liberalii au cerut un Minister special pentru Diaspora.

„Este interesantă şi propunerea cu MInisterul Familiei. În Polonia, în 2016 cred, s-a înfiintat un Minister al Familiei pentru a ajuta natalitatea, cu condiţiile clare ca mamele să fie sprijinite.

Este interesantă această preocupare, noi am cerut un Minister special pentru Diaspora pentru că avem 6 milioane de români în afara graniţelor şi consider că Ministerul de Externe nu se ocupă şi nu asta e treaba până la urmă a Ministerului de Externe să se ocupe special de aceste chestiuni”, a explicat liderul PNL.

Rareş Bogdan a mai transmis că sunt în continuare discuţii cu social-democraţii privind cota unică, spunând că PNL „nu are cum să renunţe pentru că aceasta este filosofia noastră economico-bugetară”.

„Cei de la PSD au anunţat cota progresivă. La fel, chestiuni care ţin de egalitarism. Taxarea marilor averi a scos din Franţa 1720 de averi, a pierdut după această măsură. Chestiunile egalitariste ţin de comunism, noi trăim în capitalism. Trebuie să avem grijă de cei nevoiaşi, dar în acelaşi timp să ne ocupăm mediul de afaceri, să venim cu măsuri pentru companii”…

 » Continuare


Distribuie stirea pe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0